TIPS : Menghidu kecurangan suami …


1. Tahu tak siapa yang berpotensi untuk menjadi kekasih
suami kita? – teman rapat, kawan sekerja yang selalu
outstation bersama dan juga kekasih lama.

2. Kekasih lama – tanpa mengetahui apa sebab suami
berpisah dengan dia, sebenarnya is a bigger threat. Suami
mungkin masih ada rasa cinta kepada kekasih lama. Jika
tiba-tiba bertemu semula, awas lah! Memang perasaan cinta
itu akan timbul semula lebih2lagi kalau kekasihnya itu pun
memang layan suami kita.

3. Bila suami mula jaga badan dan berdandan – tak macamselalu, selekeh atau tak ambil kisah penampilan diri! Ini menunjukkan suami dah mula beri perhatian kepada somebody.

4. Taliponnya selalu silent atau padam kalau kat rumah – memang ada yang dia sembunyikan. Atau ada sms yang pelik2, > kadang tu itu adalah kod rahsia dia berdua.

5. Suami dan handphone, tak boleh di pisahkan, walau ke > kedai berhampiran, beriadah berjogging atau ketandas. Ini memang perlu
diragukan! Apalagi kalau handphone satu lagi tu selalu off kalau di rumah!

6. Suami mula dingin atas katil! atau mula nampak kelemahan kita, mula komplen kita tak pandai itu tak pandai ini! Kalau tak komplen pun, dia masam muka

7. Suami banyak termenung sendiri sambil senyum2Â…haa,ini baru mula menjalin hubungan

8. Suami mula pelupa!Â…fikirannya celaru dan asyik ingat girlfriend dia, jadi banyak benda yang dia lupa

9. Kalau out station kita nak ikut, dia beriya-iya pujuk kita tak payah ikut! mungkin dia dah janji dengan girlfriennya nak jumpa masa outstation! Biarpun girlfriend tu jauh, sekarang ni ada tambang murah air asia

10. Memberi perhatian lebih pada kitaÂ…ha ini sebenarnya nak mengaburi mata supaya dia boleh divert kita punya syak wasangka.

11. Selalu lewat tidur – dia hendak bersms dengan kekasihnya! Biasanya lewat malam tu masa yang boleh menimbulkan suasana romantis

12. Mula tergagap-gagap bila nak menjawab pertanyaan kita yang tiba-tiba, misalnya tanya kenapa nak jaga badan sangat sekarang ni?Â….atau terkedu bila kita tanya pasal ada tak dia suka perempuan lain?

13.Mula tak berapa ambil peduli anak-anak biarpun selama ini dia sangat mengambil berat hal anak-anak

14. Rajin menghantar anak ke persatuan waktu cuti dan isteri di rumah. Masa ni dia gunakan untukmenghubungi kekasihnya

Kawan2, saya bukan prejudis terhadap lelaki aka suami.Tapi percayalah saya 100%, kalau suami mula menunjukkan salah satu sikap di atas memang dia ada kekasih!!! Biarpun suami kita ni jenis sembahyang tak tinggal, atau nampak
alim!! Ini betul!

 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: