Masaku sudah berlalu…


Raya kedua yg lalu kami saudara mara berkumpul beraya di rumah Tok Ngah isteri ke dua Arwah Aki iaitu datukku.Sejarahya ,Arwah Aki memiliki tiga orang isteri ,pertama  nenekku Tok Yah ,kedua Tok Cu dan Ketiga Tok Ngah, sejak kematian nenekku Tok Yah tiga bulan lalu kami, mama dan makcik -makcikku yang lain banyak bercerita tentang kisah hidup mereka bersama ibu2 tiri mereka tu.Macam2 lah storylah yang keluar,yang pilu ..yang lucu ..semua ada .Apapun semua itu dah menjadi pengalaman hidup mereka adk beradik.Kini hubungan antara nenek2ku semakin baik ,maklumalah semuanya dah meningkat senja dan adapula yang sudah menghadap yang maha Esa.
Mak Ngah,TehYah,Mak de(mak aku!) and Mak Teh

dari kiri:Mak Ngah,TehYah,Mak de(mak aku!) and Mak Teh

Adik-adik sepupuku pulak semuanya dah jadi anak dara dan anak teruna,jadi generasi aku yang memegang title itu satu waktu dulu semua ada yang dah kawen,sibuk nak bertunanglah ,dan macam2 lagi..masa inilah baru terasa diri ini semakin tua…huhu

lima anak dara..hish cepat tul diorang membesar..

tudung coklat tu adik sepupu aku ..haa yg pink plak itu adik bongsu aku..ader sesaper nak berkenalan hehe

tudung coklat tu adik sepupu aku ..haa yg pink plak itu adik bongsu aku..ader sesaper nak berkenalan ?

 
bile besar epa nak jd apa ek?
bile besar epa nak jd apa ek?
Cik Siti yang manis..

Cik Siti yang manis..

Si Nina yang tak abis2 berangan...

Si Nina yang tak abis2 berangan...

ini plak generasi seterunya..cucu cicit Tok Merah!

                                                       generasi seterusnya..cucu cicit Tok Merah

 

dan kami pulak generasi yang dah meningkat nak menjadi bini orang ..hehe

aku dan sepupu aku si anne yg akan kawen bula depan ni..

aku dan sepupu aku si anne yg akan kawen bulan depan ni..

sesunguhnya time rayalah kita semua akan bertemu sanak -saudara dan time2 camnilah baru terasa masa kite dah berlalu rupenyer…

1 Comment (+add yours?)

  1. syirfan
    Oct 11, 2008 @ 08:18:24

    orang punya punya blog ini bila pulak nak khawin? hehehe

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: