Kisah Si Shopaholicsss …


Jumaat:10pm

Kiteorg dah terpacak kat Jusco Bukit tinggi…tujuannya nak tgk movie, sampai sana baru decide,sebab dalam kete kiteorg tak habis-habis bertekak nak tengok citer  yang masing2 suker…sorang nak tgk citer A,sorang lagi kate citer tu tak best ,sorang lagi plak kate citer tu die dah tengok,tak syok kalau tgk sekali lagi…last-last sampai sana kite org decide tgk satu citer lepas terpandangkan poster citer tu yang begitu memikat..hua..hua..hua

 

 

shopaholic2

 

 

 

 

 

 

 

 

Hasilnya …keputusan kami memang tepat,memang best !,aku yakin budak perempuan mesti suker ,terutama yang suker bershoping macam aku nie!

Lepas tgk citer tu, semualak nak beli scarf hijau..gara-gara nak jadi “A girl with the Green Scarf”

Aku taknak komen banyak ..yang penting korang mesti tgk citer nie!

image250

**************************************************************

Sabtu:11pPM

Aku gerak ke uptown dengan Intan.Katanya,”Intan nak beli tudung kaler macam citer semalam tu kak” haha,planning  nak pegi sekali dengan Aminah dgn Nora,tapi dieorg Shotting AF ,mungkin balik lambat ,so kiter orang terpacak kat Uptown tu dulu..

1.00AM

Kami dah pusing satu Uptown ,si Intan dapat lah tudung kaler yang die nak sangat tu, aku plak tepengaruh  beli ‘shawl’ kaler yang sama.

1.30AM

Nora dan Aminah sampai ,kali ni Aku n Intan tawaf sekali lagi Uptown tu  temankan dieorang…hasilnya aku terbekenan kat satu handbang,kaler “pink” .First time beli kaler ni! Saje nak nampak ‘Funky’.

image290

3.ooAM

Wahh penatnyer! dah puas bershopping kiterorg berjalan balik menuju ke kereta …’malang tak berbau’ tak sangka malam itu kami akan di kejutkan satu tragedi yang menyayat hati…huhu

Kebetulan kereta, aku parking seberang jalan ,lepas ‘flyover’ ,untuk sampai ,kitrg terpaksa meredah kegelapan di bawah ‘flyover ‘ yang baru siap di bina tu,apa lagi meraba lah…tetiba lagi 3 meter nak sampai ke kereta ,..”bedebuk”! ,tetiba kedengaran ,”Argh,aduh sakit..tolong weh aku jatuh!” aku dan Nora yang berjalan di depan ,terkejut dan berpaling,saat tu hanya nampak tudung kepala si kecik Intan tu, yang kelihatan ,sambil Aminah cuba menariknye keluar dari longkang yang punya lah dalam tu!

Aku  dan Nora panik ,pantas turut membantu,susah jugak nak tarik die keluar tinggi betul dinding longkang tu …”Kak tolong Intan ,aduh sakit..”, kesian adik aku yang sorang nie..

Nasib baik longkang tu tak de air ,kalau tidak kuyuplah kau Intan…aku plak masa tu bleh terfikir, kalau lah  ada kayu ke ,besi ke dalam longkang tu,tak tak tahu lah nasib Si Intan nie..hish!!

Dalam kereta , si Intan dah mengadu sakit kat belakang badannya, kiteorang berceritalah perasaan masing2 on day balik tu,last -last dalam terkejut tu ,dan sakit tu si Intan tergelak-gelak..apa lagi kteorg pun gelak besarlah jadinya ..klakar plak teringat  kejadian tu…wakaka

Haaa,kan org tua dah pesan ,anak2 dara,tak elok merayap tengah malam buta ,bergalak tak tentu hala..

Tapi tak mengapalah ,mgkin ia kan menjadi kenangan manis satu hari nanati..dan yang penting esok Intan kena jumpa tukang urut..hehe!

****************************************************************

Ahad:2.30PM

Aku ,Intan,Aminah gerak ke Cosway,macam- macamlah kosmetik yang dibeli! Yang pelik-pelik pun ada ..

3.30pm

Amik Si Nora ,lunch berempat kat Kopitiam Bangi.Then, anta Intan dan Aminah balik,sbb Intan tak larat ,kesan dari ‘kejadian ‘ semalam ..huhu

4.15PM

Gerak ke Jusco Bukit tinggi…apa lagi shopping lah! haha

7.30PM

Dinner di ‘Black Canyon Cafe’,semuanya gara-gara terpengaruh dengan mat Pakistan yang dok promote depan cafe tuhh! Siap sanggup bayarkan untuk kami kalau makan kat situ tak sedap…haha

image2791

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  *Nora ,penuh debaran menunggu spaghetti…

dsc02433

 

 

 

 

 

 

*Memang best! Cukup pedas,cukup rasa ..sumer cukuplah!

dsc02434

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Memang fresh!

image284

 

 

 

 

 

 

 

 

*Ahh..mini tomyam yang asli,slrup!

 dsc024352

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*emm.. yummy!..bestnyer ais-cream ni..

Pendek kata kami memang puas hati makan kat sini,harga berpatutan ,makanan pun sedap..layanan? jangan ceritalah,punyalah baik,terasa mcam VIP…bak kata Nora “PasaL aku rasa dilayan macam Puteri?” haha..

Tapi memang betullah…sedapppppppppp!!!!!

Dekat 6 jam aku dan Nora  berjalan  pusing satu Jusco Bukit Tinngi sedar tak sedar dah pukul 10.30 malam , kelam-kabut lah Si nora cari kedai kasut yg dia berkenan tu..kedai tu plak dah nak tutup,mesti kakak tu tensen dengan aku dgn nora pasal sebab kamilah die lambat balik..huargh !

Maaflah kak ek!

*********************************************************

 

 

 

3 Comments (+add yours?)

  1. moon
    Mar 31, 2009 @ 14:49:31

    Waaahhh…. nil lah pompuan kalo dapat berjalan…. sumer tempat dia pusing…

    intan,
    pegi minta tolong abang *….* urutkan kaki… hahahah.. sian…

    Reply

  2. 001beautifulcrazy
    Apr 01, 2009 @ 13:27:41

    Kata orang siang cakap pandang-pandang… berjalan malam-malam tengok depan dan kiri kanan… yang penting JANGAN MELINTAS SEPERTI AYAM !!!!!!.. kakakakakakkaa…

    Reply

  3. noraitusaya
    Apr 04, 2009 @ 02:09:05

    Haha last2 2-2 kasut pakai tak best…! huhu

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: