Jom tengok ikan!


Image464

*tiga sekawan,nak hilangkan stress..hehe

Image475

*besarnyerrr!

Image484

*ikan ini bunting..tengoklah perut dia!

Image492

*Ina tak suke ikan nieee!

Image460

*Ini kawan baru saya!

Image450

*ikan emas hitam…comelnyerr!

Image488

*Nora:Apa kata kita beli sorang sekor ikan-ikan ni letak dalam akuarium ini,kita namakan sempena nama kita..INA,NORA,MIN dan FIHA! kui..kui!

Ina,Min,Fiha:@#$%#XYZ@&@#…kah..kah!

Advertisements

Sometimes…


Pabila Cik Aminah membebel tentang file scriptnya yang hilang dalam sharing ofis ..aku hanya mendiamkan diri..

“Kak ,i hate this ! Menyusahkan orang betullah ,banyak file dalam tu hilang …kak? dengar tak?

“Ye ..akak, dengar!”

” I just want to know..what I felt ,ok?”

“I’m listening ..i understand..”-terus aku guna ayat ini..hehe

“Sometimes,when u think u can’t see it,

It doesn’t meant.. it, isn’t there..

Sometimes,when u feel I don’t touch u ,

It doesnt’ meant, I shouldn’t care!”…Aminah diam,akur dan angguk akhirnya mengerti!

Sometimes there’s no word to describe feelings,honey!

Blog baru!


Maaf,dah lama tak post entry kat sini .

Sebenarnya ,aku sedang  bz dengan kerja ,bz dengan persiapan kawen aku …hehe .Kadang-kadang nak tulis pasal apapun aku tak tahu .

Owh ,sebelum aku terlupa ,aku kini sedang dalam pembikinan sebuah lagi blog aku http://bungabulan-bungabulan.blogspot.com/, aku nak promote sikit pasal blog ni.Hehe..actually blog yang satu lagi ni sengaja aku buat untuk berkongsi idea dengan bakal-bakal pengantin yang akan menempuh hari bahagia ,segala persiapan ,tips dan pengalaman ingin aku kongsikan .

Oleh kerana aku baru develop blog ni ,masih banyak lagi kekurangan .

Apapun, aku menjemput semua blogger yang TIDAK mempunyai penyakit geli-geleman,penyakit poyo dan segala macam penyakit yang tidak suke hal-hal perkahwinan ,untuk melayari blog seperti diatas.

Aku harapkan komen yang membina ,perkongsian idea,kreativiti dan pengalaman blogger dalam perjalanan atau sudah menempuh alam perkahwinan! Pada bakal pengantin ,aku perlukan sokongan korang,bersama merencanakan matlamat dan berusaha menjadikan matlamat itu satu kenyataan!Dari pengantin untuk Pengantin!

Sampai sini untuk kali ini.Bye!

Bungabungabulan aka Fieha

Rindu…


Kala ku..merindu,

ku rendahkan hati ku ,

menjadi manusia pemurah disisinya …

 

Kala ku mencintai,

ku biarku buliran mata itu keringnya sendiri,

biar duka merobak ,nafas memacu detak ..

kugagahi  agar kau  bahagia dalam pelukan ,..

hangat  mimpimu dalam nafasku!

 

Kala ku menyayangi,

sayu kuselimuti dengan tawamu,

senja lara  ku biar menjadi peneman tidur ku,

Senyum itu ku perlu,

kepadanya  ku serahkan seluruh cintaku,

Renung itu ku perlu,

kepadanya ku serahkan sekujur nyawaku!

 

Kala ku menginginkan mu ,

ku simpan namamu dalam namaku,

aku dan kamu…

SATU!

?


jiwaku kosong…

hatiku kosong…

kosong itu adalah aku..

atau …

aku itu kosong…

itu aku yang kosong..

yang kosong itu ..aku?

KOSONG..AKU..KOSONG!!

Perubahan hormon atau aku sudah hilang sabar?


Sejak hampir tiga tahun aku berkerja di production house ni…lately nilah  ,aku paling banyak bertengkar dan bergaduh dengan orang..

bertikam lidah dengan hampir semua orang yang terlibat dalam pembikinan program baru ni..

aku akui,sejak aku bekerja ,inilah program yang betul-betul buat aku sangat stress..aku ulang SANGAT STRESS!

teringat kata Min, ” Kak, kite ni buat program lawak,tapi kita lak stress, agaknya “Penglipurlara” ni kene tukar jadi “Penglipurria” barulah kita nak ceria,kalau tak, kita ni asyik melara jelah Kak kan?”..haha(tawa berbisa budak ni!)

aku bukan bermaksud ,bahawa produser lain tak se-stress aku ,aku tahu mereka juga turut mempunyai tanggungjawab dan masalah dalam program mereka…sama sekali tak pernah aku pertikaikan!

aku akui ,aku sangat meminati bidang ini ,tapi inilah kali pertama aku di tugaskan menerbitkan genre program hiburan /lawak seperti ini…aku cube melakukan sebaik mungkin biarpun program sebegini bukanlah jiwa aku..(nak wat camner ,dah makan gaji jerr)

kekadang bertanya sendiri…aku ni stress nak kawin ker sampai jadi macam ni?

kekadang berbisik di hati…pehal aku je yang asyik sabar? mana pergi kesabaran yang aku tanamkan? Pasal rasa macam nak maki orang ni ?

haha..

kekadang …kesal pun ada ? gara-gara mulut aku, ada yang ambil keputusan berhenti,ada yang terasa hati..

tapi kalau aku tak bersuara ..aku plak yang makan hati, aku yang teruk kena maki!

Tuhan maafkan aku!

kalau mereka mereka merasakan aku menzalimi mereka ..kalau mereka ,merasakan kutukan dan sumpahan terhadapku itu melegakan hati mereka..aku terima!

dan aku tahu..yang Kau juga tahu!

Kejayaan ,bukan satu perjalanan yang indah ,harum di taburi bunga…tetapi ia datang dari ,keringat ,darah dan airmata!”

titik!

Perempuan dan SEKS!


Teringat cerita  seorang kenalan …ceritanya bermula begini…

“Aduh bengang betullah ,potong stim gua la beb”

.. “Apahal ko ni?..kawan aku ni pun bertanya…

“Awek tu ,pakai punyalah seksi ,badan ..perghh cam biola(haha),nampak rugged”

..”Dah beratus gua habis untuk dier”,tambah mamat ni lagi.

kawan aku tu bertambahlah herannya ..”Aper citer ,ko ni?

“Aku **** dengan dia semalam,baik punya port, sekali respon cam ‘kayu’ jer..dah puas gua hayun,bengang tul! Ade gak pompuan macam tu!”

…kawan aku terlopong sekejap dengar kisah ‘kehampaan’ dier…

“Bro ,perempuan memang macam tu,they need ‘feelings’, setakat ko bagi duit dua tiga ratus then ko nak dapat dia ..mana boleh bro, lelaki dgn perempuan tak sama bro”

mamat tu heran “pasal lak?’ katanya..

‘Aku ingat kalau perempuan tu ****dengan boyfriend dia,..patah katil jawabnya punya marvelous performance!”

si mamat ni tetap tak puas hati..” apa susahnya ,**** tu kan sama jer,bende tu gak yang berlaga!

“Itu tandanya perempuan tu TAK  NDAK kat ko lah bahlol!!…dia terpaksa sebab ko dah spent duit kat dia!”…

..si mamat ni tersengih -sengih dan terkulat-kulat …kui..kui

aku plak tergelak tak hingat dengar cerita kawan aku tu..kah..kah..kah!

.dalam hati respek gaklah kat member aku sorang nie..

syabas bro! ko memang memahami perempuan!

Perasaan dan perempuan memang tak dapat di pisahkan! kui..kui

Previous Older Entries