Dah mula dah!


Hurm .. sekembalinya dari cuti kawen ku yang panjang ..ermm takdelah panjang ..sebulan jer kot..hehe

Aku di tugaskan untuk menerbitkan C.A.M (Cerita Artis Malaysia ) yang sudah pun masuk musim ketiga..memang aku tak pernah terbayangkan akan produce program ni..agak kecewa tapi aku aku akur ..yela makan gaji,cakap banyak tak guna!

Ok ..personally aku memang tak berminat menghasilkan program entertaiment camni..apatah lagi cerita perihal artis..perghh memang bengap kejap !!! Mungkin dah lama tak ambik tahu pasal artis-artis kat M’sia ni…

tak Minat satu hal..masalah yang ditinggalkan juga satu hal…morning sickness aku pun makin hari -makin meletihkan aku..suasana ofis juga satu hal!!! Mungkin org akan ingat aku ni suka mengadu…banyak perangai..tak apa ,asalkan aku buat keje aku ,kau buat keje kau ,keje siap …company hepi setel!!!

Cabaran kali ini ,aku kena deal dengan bende-remeh temeh ..mesin rosaklah,handycam rosaklah..jadual produksi yang di ubah beberpa kali..esekutif produser yang boleh tahan mahu mngubah itu dan ini..semua menjadikan aku LAMBAT aku ulang TERSANGAT LAMBAT!!!!

SATU PAGI ..aku bangun dan termenung..lama

memandang diri sendiri ..melihat kedut di muka ,kerut di dahi ..melihat perut yang semakin membesar ini…

terasa pantas waktu berlalu..aku kini bergelar isteri dan ibu!
siapa sebenarnya diri ku…dimana letakkan nya diriku 2 atau 3 tahun lagi…penerbit tersohor ker atau penerbit cabuk yang hanya makan gaji ???Atau penerbit yang syok dengan program sendiri???

Betulker aku selama2nya akan jadi penerbit..atau memang akau di lahirkan untuk jadi penerbit atau penerbit bagaimana yang engkau  impi???…kali ni aku menampr pipiku..sedarlah Fiha!,pantas waktu berlalu..kau sudah tiada waktu! jangan jadi pengecut  yang takut mengubah nasib sendiri!!! jeritku di dalam hati!

aku tunduk memandang baby..hasrat ku mati!!!!

*maaflah jika tajuk macam takde kena mengena dgn entry di atas!

1 Comment (+add yours?)

  1. n3tbuck
    Apr 28, 2010 @ 14:19:08

    go fiha! u can do it! heheheh..

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: